Szent László Általános Iskola, Bicske, Hősök tere 5.

Sporthírek

„Ép testben, ép lélek”

 

Szeptemberben kezdetét vette a 2021/22-es tanév.

Reméltük, hogy a sportesemények is visszatérhetnek iskolánk életébe és ez az ősz folyamán megvalósulni látszott! :) Elindultak a sportkörök, Bea néni, Kata néni és Gyula bácsi irányításával újra vannak úszás órái a második-harmadik-negyedik osztályos tanulóknak, „gyógytesis” Edit néni is javítja a gerincoszlopok görbületeit és a lábboltozatok hibáit!

Mindenki, gyermek, szülő, tanár, azt reméli, hogy ez a tanév már a megszokott rendben fog lezajlani.

Sportkörök

Bea néni sportköre az évek óta bevált módon és keretek között ebben a tanévben is „beindult”! A felső tagozatos tanulók nagy létszámban és nagy lelkesedéssel látogatják a felsős sportkört.

Betti néni és Kata néni az alsósok pluszenergiáit kötik le: Betti néni az első és második osztályos tanulóknak, Kata néni pedig a második-harmadik-negyedik osztályosoknak hirdetett sportkört. Mindkettőjük foglalkozásán a labdáé a főszerep!

 

Újdonságok és bevált hagyományok

Ebben a tanévben a már évek óta bevált sportesemények mellett új sportrendezvények, lehetőségek is lesznek iskolánkban.

Természetesen minden elérhető MDSZ (Magyar Diáksportszövetség) versenyen (mezei futás, úszás, labdarúgás, kosárlabda…stb) és egyházmegyei sporteseményen (labdarúgás) részt fogunk venni tanulóinkkal, de új területeket is fel fogunk idén fedezni.

 

 

Újdonságok

MLSZ Bozsik Intézményi Program: iskolánk ebben a tannévben a BTC-vel együttműködve részt vesz a Magyar Labdarúgó Szövetség Intézményi Programjában, ami azt jelenti, hogy alsó tagozatos tanulóink ősszel egy, télen egy, tavasszal pedig két, a BTC által rendezett és lebonyolított labdarúgó fesztiválon vehetnek részt! Az első ilyen fesztiválra 2021. november 23-án kerül sor a BTC pályán. Iskolánkat a második osztályos tanulók fogják képviselni!

 

RealTanoda a Szent László Iskolában

Örömsport a ...

„MOTIVÁCIÓ, ÖNBECSÜLÉS, CSAPATSZELLEM, TISZTELET, AUTONÓMIA, EGYENLŐSÉG, EGÉSZSÉG”

… szellemében!

A Real Madrid Alapítvány által életre hívott és sok éve világszerte működő program két sportágban segíti, bővíti a sportolni szerető gyerekek és családjaik lehetőségét: labdarúgás és kosárlabda! A szociális alapon nyugvó, örömsportra és a sport „egy életen át űzhető” filozófiájára nevelő program ebben az évben a mi tanulóink számára is elérhetővé vált. A szerda és csütörtök reggeli sportköröket hűségesen látogató tanulók kapták meg a lehetőséget, hogy a RealTanoda program sportolói legyenek. Ők ebben a tanévben az edzések mellett már egy színházlátogatáson is részt vettek: Budapesten, a József Attila Színházban tekinthették meg a „Macskafogó” című musicalt.

 

Tudomány és sport: Szív, pulzus, élet, csoda…

A 2021. november 4-én megrendezett „Jubileumi Kis Tudósok Napján” is szerepet kapott a sport, a tornaterem. Az alsó tagozatos tanulóink játékos és aktívan mozgó formában megismerkedhettek a szív működésével, szerepével és csodálatos erejével.

Új testnevelő az iskolában: az alsó tagozatos osztályok testnevelés és sportéletét ettől a tanévtől Siposné Bokor Katalin koordinálja. Kata néni azt ígéri a Kicsiknek és Szüleiknek, hogy a testnevelés és az idei évtől újrainduló úszás órák mellett minden elérhető sporteseményen részt fogunk venni és nagyon jól fogjuk magunkat érezni. J

 

Sportesemények

 

„Gyorsabban, magasabbra, erősebben...együtt”

BTC kiválasztó focigála

Bicske, BTC pálya, 2021. szeptember 23.

Közel 170 mosolygós gyerek részvételével került megrendezésre a III. BTC Iskolák Közötti Kiválasztó Labdarúgó Torna. A rendezvényen a bicskei Szent László Általános Iskola és a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola mellett, a felcsúti Endresz György Általános Iskola és a Csabdi Petőfi Sándor Általános Iskola csapatai vettek részt. A gyerekek nagy örömmel és elszántsággal léptek pályára, mindenki igyekezett megmutatni magát a szakmai stáb tagjainak. Az aktív mozgás után a gyerekek együtt ebédeltek és kötetlenül játszottak.

A torna zárásaként Tessely Zoltán elnök és Schäfer András magyar válogatott labdarúgó adta át az emlékérmeket a gyerekeknek.

 

 

Pásztor József, tehetségkutató: “Megtisztelő, hogy ilyen szinten tudunk együttműködni az iskolákkal. A célunk, hogy a tehetséges gyerekeket kiválasszuk és beépítsük a Bicskei TC korosztályos csapataiba. Örömteli volt, hogy a gyermekek nem csak mozogtak, hanem jól is érezték magukat, melyet a kollégák is megerősítettek. Ezen az úton megyünk tovább, hogy még sikeresebb legyen a bicskei utánpótlás!”

 

Iskolánk ismét a legnépesebb és leglelkesebb csappattal vett részt a rendezvényen. Minden csapatunk, harmadiktól nyolcadik osztályosig, fiú és lánycsapataink (!!!) hatalmas lendülettel „szántották a gyepet”! A kilátogató negyedik osztályunk elnyerte a „Leglelkesebb szurkolótábornak” járó különdíjat! J

 

Körzeti és megyei mezei futás

A mezei futás az atlétika sportág egy speciális ága: nem stadionban, hanem egy természetben kimért és kijelölt pályán kell teljesíteni a korosztálynak kiírt futótávot. A gyerekek egyéni és csapatereményét is jutalmazzák a szervezők.

Idén rendhagyó módon nem tavasszal, hanem ősszel rendezték meg a mezei futást. A hagyományoknak megfelelően Csákvár adott otthont a körzeti és Székesfehérvár a megyei döntőnek.

 

Körzeti döntő

Helyszín: Csákvár

Időpont: 2021. október 12.

Résztvevők: Bicske Körzet korosztályos nevezett tanulói.

Iskolánk minden korcsoportban és nemben indított csapatot! Népes, lelkes, „szentlászlós” futócsapataink mind egyéni, mind csapateredményei lenyűgözően sikerültek!

II. korcsoport (2011-2012) sportolói és eredményei a körzeti döntőn

Fiúk    I. hely

Huszár Fülöp (4. osztály)      egyéni I. hely

Huszár Mátyás (4. osztály)    egyéni III. hely

Goda Olivér (4. osztály)

Sipos Bence (4. osztály)

Járfás Botond (4. osztály)

 

Lányok          II. hely

Sipos Kata (4. osztály)

 Nagy Boróka Emma (4. osztály)

Balla Gyöngyi (4. osztály)

Kóbor Csenge Noémi (3. osztály)

Johanidesz Petra (5. osztály)

Horváth Alexa (5. osztály) egyéni III. hely

Herwerth Szilvia (4. osztály)

 

III. korcsoport (2009-2010) sportolói és eredményei

Fiú      I. hely

Éhmann Gábor (6. osztály)    egyéni II. hely

Erős Benedek (6. osztály)

Juhász-Nagy Manó (6. osztály)

Kihári Kende (6. osztály)      egyéni I. hely

Ladányi Donát (6. osztály)

 

IV. korcsoport (2007-2008) sportolói és eredményei

Lányok           I. hely                                   

Goda Hanna (7. osztály)

Szabadhegy Ágnes (7. osztály)

Huszár Zsuzsi (8. osztály)     egyéni I. hely

Purcsel Cseperke (8. osztály)

Vincze Anna (8. osztály)

 

Fiúk    I. hely

Horváth Patrik (8. osztály)    egyéni III. hely

Halász Csongor (7. osztály)

Ilyés Jakab (6. osztály)

Jármy Bertalan (8. osztály)

Jármy Botond (8. osztály)     egyéni I. hely   

        

Megyei mezei döntő

Továbbjutó csapataink a megyei mezei futóbajnokságon (2021. november 19. Székesfehérvár Palotaváros tavak) is megmutathatták példamutató kitartásukat, testi- és lelki erejüket. A megyei forduló nehéz mezőnyében is büszkék lehettünk teljesítményükre!

Kiemelkedő eredményt Huszár Fülöp (9. hely), Huszár Mátyás (12. hely) ért el…

….és megtaláltuk iskolánk futókirályát is: Kihári Kende hatodik osztályos tanulónk a 2500 méteres táv végén a második helyen ért célba, így ő kivívta a tavasszal megrendezésre kerülő országos döntőn való részvétel jogát!

  

„Hogyan éreztem magam a futóversenyeken?

A körzeti futóverseny szerintem nem volt nehéz. Igaz, induláskor nagyon sokan voltunk, de aztán szétszakadt a mezőny, s szinte végig vezettem. A táv végén se kellett gyorsabban futnom. Nagyon örültem az első helyezésnek.

A megyei versenyre bejutni nagyon jó érzés volt. Még sosem voltam ilyen versenyen, ennyi futó közt sosem futottam. Fárasztó volt ez a futás, úgy éreztem, hogy ha a mögöttem futó rágyorsít, akkor meg fog előzni. A második kör után kerültem a második helyre, s nagyon örültem, hogy meg tudtam tartani ezt az eredményt. Sokkal nehezebbnek éreztem ezt a versenyt, mint a körzetit. Jóval gyorsabb volt a mezőny, el is fáradtam.

Boldog vagyok, hogy képviselhetem iskolámat az országos versenyen.

Kihári Kende”

 

 

Körzeti úszóverseny

A körzeti úszóversenyt a szokásos módon és időben, azaz a bicskei uszodában, Böbe néniék és ősszel rendezték meg. Azt írtuk, hogy „szokásos”, de mivel a többi sporteseményhez hasonlóan ezt sem rendezhették meg az elmúlt két évben, ezért sok tanulónk számára ez igencsak újdonság volt!

Helyszín: Bicske Uszoda

Időpont: 2021. november 16.

Résztvevők: a Bicske körzet korosztályos nevezett tanulói.

Legnagyobb létszámban iskolánk képviseltette magát: minden korcsoportban az egyéni versenyszámok mellett a váltószámokban is indítottunk csapatot! A helyszínen a szülők is „végigizgulhatták” a futamokat és együtt örülhettek velünk a szép eredményeknek, sok éremnek!

Eredményeink:

név

születési év

korcsoport

osztály

versenyszámok

Balog Kinga

2014

I.

2.

-

50 gyors

III. hely

50 hát

I. hely

-

Goda Borbála

2013

I.

2.

-

-

50 hát

III. hely

-

Kovács Sára Örzse

2013

I.

2.

-

50 gyors

-

-

Balázs Blanka

2013

I.

3.

50 mell

III. hely

50 gyors

I. hely

-

-

Bíró Sára

2013

I.

3.

50 mell

50 gyors

-

-

Zahár Boróka

2013

I.

3.

50 mell

-

-

-

 

 

 

 

 

 

 

-

Török Sebestyén

2013

I.

2.

50 mell

II. hely

-

50 hát

I. hely

-

Benke Ede

2013

I.

3.

50 mell

I. hely

-

-

-

 

 

 

 

 

 

 

 

Bodnár Emese

2012

II.

3.

-

-

50 hát

váltó

Kóbor Csenge Noémi

2012

II.

3.

50 mell

50 gyors

II. hely

-

váltó

Adravecz Katalin

2011

II.

4.

50 mell

-

50 hát

váltó

Herwerth Szilvia

2012

II.

4.

50 mell

50 gyors

-

-

Sipos Kata

2011

II.

4.

-

50 gyors

-

váltó

Kihári Hanga

2011

II.

4.

50 mell

-

-

-

Nagy Boróka Emma

2011

II.

4.

50 mell

-

-

-

4x50 m gyorsváltó I hely

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskeny Ádám

2012

II.

3.

50 mell

-

-

-

Huszár Mátyás Gábor

2011

II.

4.

50 mell

II. hely

-

-

váltó

Huszár Fülöp Károly

2011

II.

4.

50 mell

III. hely

50 gyors

II. hely

-

váltó

Andorfi Ádám

2012

II.

4.

-

50 gyors

50 hát

váltó

Pálffy Lóránt Károly

2011

II.

4.

50 mell

50 gyors

III. hely

-

váltó

4x50 m gyorsváltó I. hely

 

 

Balog Kinga, második osztályos tanulónk: „Gyula bácsinál úszok. Nagyon vártam a versenyt. Gyorson és háton indultam és mindkettőben érmet nyertem. Egy kicsit izgultam, de nagyon örültem az érmeknek! Jövőre is szeretnék menni!”

 

III. korcsoportos lányok

Herwerth Zsófia         100 hát III. hely

                                   100 mell II. hely

Frankó Natália           100 mell I. hely

                                   100 gyors II. hely

4x50 méteres gyorsváltó: I hely

Herwerth Zsófia, Frankó Natália, Pálffy Eszter, Járfás Flóra

 

III. korcsoportos fiúk

Keskeny Ákos            100 hát I. hely

Kóbor Kenéz              100 hát III. hely

                                   100 gyors III. hely

4x50 méteres gyorsváltó: I. hely

Keskeny Ákos, Kóbor Kenéz, Adravecz Kristóf, Fodor Koskóczi Lukács

IV. korcsoportos lányok:

Balázs Hanna             100 gyors I. hely

                                   100 mell I. hely

Purcsel Cseperke        100 gyors II. hely

                                   100 hát III. hely

Goda Hanna               100 mell III. hely

                                   100 hát II. hely

Szabadhegy Ágnes     100 mell II. hely

                                   100 hát I. hely

4x50 méteres gyorsváltó: I. hely

Balázs Hanna, Purcsel Cseperke, Goda Hanna, Szabadhegy Ágnes

 

IV. korcsoportos fiúk:

Ilyés Jakab                 100 gyors II. hely

Ilyés Mihály               100 mell I. hely

Az úszás diákolimpia megyei döntőjére januárban kerül sor.

 

 

 

 

 

Közös kosárlabda edzés a DKKA legjobbjaival… egy meglepetésekkel teli délután

A „tanodások” november 22-én egy rendhagyó edzésen vehettek részt a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia korosztályos sportolóival a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sportközpontjában. A két korosztály (mi vagyunk a Kicsik!) egy-egy órányi játékos edzésen vett részt: ügyességi gyakorlatok egyénileg, párban, csoportban egymás ellen mégis végig együtt, jókedvűen. A délután mókával, ismerkedéssel, sportolással, a PASK megtekintésével telt, a sportolók együtt uzsonnáztak és a „Kicsik” megkapták első „realtanodás” kosárlabda mezüket! :)

 „Bár nem igazi versenyről volt szó, mégiscsak szerettük volna megmutatni, mit tudunk – árulta el Baboss Botond projektfelelős – A társadalmi felelősségvállalás jegyében találkozunk évről évre, s rendre megerősödünk abban a hitünkben, hogy a sport valóban összekapcsolhat különböző élethelyzetű, etnikumú vagy akár képességű fiatalokat.”

 

 

Ismét benépesültek a BTC pályái

Intézményünkben az idei tanévben induló MLSZ Intézményi Bozsik program keretein belül megrendezésre került az őszi fesztivál. A Bicske TC nagy műfüves pályája sporttal és jókedvvel telt meg ezen a napos, késő őszi délelőttön. A labdarúgás szerelmeseinek igazi különlegesség volt a pályákon mozgó sportolók látványa: az egyik pályán körzetünk apró focistái rúgták a labdát, a center pályán pedig Észak-Macedónia és Magyarország U15-ös korú válogatott játékosai melegítettek a rájuk váró összecsapás előtt. (A végeredmény 1:1 lett) A meccsek után kis labdarúgóink uzsonnát és meleg teát kaptak.

Iskolánkat ezen a fesztiválon a második osztályos fiúk képviselték!

Csapattagok: Szabó Buda Sebestyén, Pálfi Nimród, Pálffy Lukács Dániel, Nagy Attila Zaránd, Gulyás Vince Domonkos, Zámbó Balázs, Vincze István, Török Sebestyén, Pintér Nándor, Gódor Tamás, Vaik Lőrinc, Mosoni Márk, Kővágó Botond

Mezőnyben és kapuban egyaránt nagyszerű teljesítményt nyújtó ifjú focistáink!

„Uzsonna és a gólok számolása!” :)

 

 

B33-as kosárlabda


A B33-as kosárlabda diákolimpiai Fejér megyei selejtezőit Székesfehérváron tartották.

Iskolánkat Jármy Bertalan, Kállay Benjamin és Kárpáti Gergő képviselte, akik fergeteges mérkőzéseken nagyon szépen helyt álltak.

 

Kapcsolat

  • Bicske, Hősök tere 5.
  • +36-22/261-333
  • +36-30/656-72-60
  • titkarsag@szlai.hu

Adatvédelmi képviselő

Intézményünk adatvédelmi képviseletét a Sipos Adrienn Ügyvédi Iroda látja el, aki az adatvedelem@szlai.hu e-mail címen érhető el adatkezelést érintő iskolai probléma esetén.

© Copyright Szent László Iskola

Keresés